Wie ben ik?

Geboorte Lieve

Lieve werd geboren op 26 oktober 1963. Haar vader, Roger Landuyt, was eerst veldwachter in Hertsberge, en vanaf 1951 werd hij politiecommissaris in Westende-Lombardsijde. Later bij de fusie groot-Middelkerke werd hij Ere Politie commissaris. Hij was een gedreven man, die leefde voor zijn werk en die doorgaans weinig tegenspraak duldde. Dat vertaalde zich voor Lieve in een strenge, maar rechtvaardige opvoeding. Haar vader is ondertussen overleden.

De moeder van Lieve, Godelieve Van Den Kerckhove, was huismoeder. Zij zette zich dagelijks in voor haar vier kinderen: Annemie, Marijke, Wim en Lieve.

Toen de kinderen het huis uit waren zette ze zich wekelijks in voor Kind en Gezin. Menig kindje werd door haar gemeten en gewogen. Ze was heel sociaal bewogen. Nu is ze 88 en woont boven Lieve haar tandartspraktijk.

Familie Lieve

Wim, haar broer, werkt bij de dienst bevolking te Middelkerke en tijdens zijn jeugd was hij een verdienstelijk voetballer bij Davo Westende.

Toen woonde gans de familie in de Henri Jasparlaan 6 in Westende-dorp. Buren waren de familie’s Georges Bloes en  Henri Tack.

 

 

School & studies

Sint-Lutgardis

Tot haar twaalfde liep Lieve school in Westende-dorp in de Sint-Lutgardisschool. Daarna 2 jaar in Nieuwpoort  stad in de Rijksbasisschool en ze vervolledigde haar humaniora in de richting Latijn-Wiskunde in het Koninklijk Atheneum van Veurne waar ze op internaat zat.

Chiro Ter Streep Westende

Ze engageerde zich in de Chiro Ter Streep Westende van haar achtste tot haar achttiende verjaardag. Daar leidde ze de “pinkeltjes “ al vanaf haar veertiende. Toen ze besloot om tandarts te worden, heeft ze met spijt in het hart de Chirobeweging verlaten.

Van oktober 1981 tot juni 1986 studeerde ze aan de Rijksuniversiteit in Gent waar ze met glans haar diploma behaalde. Met haar diploma in de hand en een flinke portie doorzettingsvermogen vestigde ze zich onmiddellijk als tandarts in de Spermaliestraat.

Opgroeien Lieve   Universiteit   Uitreiking

 

In 1990 verhuisde ze naar de Koninginnelaan 22, waar ze nu nog altijd haar praktijk uitoefent. Dit jaar is een jubileumjaar voor Lieve, want ze staat reeds 25 jaar ten dienste van de bevolking van Groot Middelkerke en omstreken. Vandaag is ze lid van tal van verenigingen zoals de BPW : Federation of Business and Professional Women.

 

Politiek

Lieve zette haar eerste stappen in de gemeentepolitiek in oktober 2000, twee legislaturen geleden, onder impuls van oud-burgemeester Julien Desseyn. En het werd zonder meer een schot in de roos. Lieve werd meteen verkozen. Als debutante maakte ze deel uit van de in 1992 opgerichte politieke beweging Onafhankelijke Volksbelangen, OVB die dan kartel vormde met de SP. De ex-burgemeester gaf Lieve alle kansen om haar eigen visie naar voren te schuiven en ze vond haar eigen in heel wat programmapunten maar bleef zich profileren als onafhankelijke.

Onder het motto: Een goede financiële, fiscale, sociale en vrouwvriendelijke politiek in een nette, groene en aangename leefbare gemeente, trok ze toen naar de kiezer.

Download artikel:

Middenstand is belangrijk

Middenstand is belangrijk

Hier een citaat van Lieve in de kranten toen: ‘Ik ben geen meeloper, Ik ben eerlijk, en noem een kat een kat, mogelijk zal het eens botsen, maar wie eerlijk is met zichzelf heeft daar geen moeite mee, nee ?’

Maar al spoedig bleek toen dat met OVB binnen het kartel weinig of geen rekening werd gehouden. En toen kwam het nieuws, in december 2002: ‘Lieve Landuyt neemt verrassend ontslag uit gemeenteraad’. Het sloeg bij iedereen in als een bom. 

Haar steeds groeiende tandartspraktijk, de bezorgdheid voor haar zoon, na een zwaar ongeval en haar gebrek aan tijd voor haarzelf, deed haar een keuze maken. Tevens stak ze het niet onder stoel of banken, een citaat: ‘ Ik ben ontgoocheld in personen, niet in de politiek. Ik wil nu even tot rust komen, maar een comeback is 2006 is niet uitgesloten.’

Download artikel:

ik ben ontgoocheld in personen, niet in de politiek

Ontgoocheld in personen, niet in de politiek

 

Roger Landuyt

Gedurende die jaren hoorde Lieve, via haar patiënten, de vele Middelkerkse problemen en zag ze dat niet iedereen opgetogen was met het Middelkerkse beleid en daar wou ze verandering in brengen.

Via Liliane Pylyser-DeWulf kwam ze zo bij de verkiezingen van 8 oktober 2006 terug en nam ze deel op de lijst van het kartel CD&V – NVA. De slogan was: ‘ Bekwaam, Dynamisch, Rechtlijnig, Respectvol ! ‘

Maar net toen, tijdens de verkiezingscampagne, overleed haar vader, Roger Landuyt, op 83 jarige leeftijd, welke een zeer moeilijke periode werd voor haar.

Download rouwkaart en artikel:

 

 

Nu, na bijna 5 jaar deel te hebben genomen in de gemeenteraad als lid van de CD&V’, is Lieve in oktober 2011 terug  als Onafhankelijk Gemeenteraadslid gaan zetelen.

Download artikel:

Lieve Landuyt stapt op bij CD&V

Lieve Landuyt Onafhankelijk

Haar oorspronkelijke doelstellingen , als middenstandsvrouw, om een dynamisch beleid uit te stippelen vond ze binnen de groep van de CD&V niet terug.  Aan een concrete toekomstvisie binnen de partij werd er niet gewerkt.  Tevens had ze ook moeite met de schandalen binnen de Kerk en daar werd ze niet graag mee geprofileerd. De sfeer van politieke spelletjes binnen de partij lieten soms een wrange smaak na, een er was een zeer zwakke oppositie.

Er is nood aan een nieuw inspirerende, frisse visie op het beleid van Middelkerke.

De deelgemeenten , zowel Middelkerke als Westende  zitten in een zeer zware economische terugval. Er is leegstand van menige panden . Een economisch hart in onze  gemeente is nauwelijks terug te vinden. Het parkeerbeleid als ook de mobiliteit  moet dringend herzien worden.

Zoals Lieve reeds zei in 2000: ‘Ik ben geen meeloper, ik blijf steeds eerlijk met mezelf ‘. Als dynamische vrouw wens ze deel te nemen aan een innoverend beleid waar ook de inwoner  zowel jong als oud  van ieder deelgemeente met zijn persoonlijke mening van tel is.

 

LIEVE LANDUYT

Geef ons uw mening

Uw mening is belangrijk. Geef ons uw mening en ontvang binnen 24u een antwoord van Lieve Landuyt.